Top 10 tips til nye tennis spillere

Tennis kan til tider være en frustrerende sport, så hvis du er nybegynder, forvent ikke for meget af din præstation for tidligt. Med disse 10 tips på rydraden, så skal du nok komme igang med det rigtige udgangspunkt.

1. Tennisketcheren

Der er masser af ketchere at vælge imellem, med en god standard.
Ketchere til nybegyndere er relativt billige, men ikke bare gå efter den billigste – vælg én, der matcher din krop og greb/hånd størrelse. Få råd fra salgsassistenten. Antag ikke, at når en streng er i stykker, så er
ketcheren i stykker og skal smides væk. Hvis det er en god én, så kan det være umagen værd at få den repereret og have spændingen justeret til dit spil.

2. Træning

Verdens bedste spillere har brugt år til at komme til hvor de er, hvor de højst sandsynligt begyndte i en tidlig alder og fik hjælp fra nogle af de bedste trænere. Du kan spille godt en uge, og derefter dårligt den næste, uden tilsyneladende grund. Pointen er du ikke skal blive slået ud af dette, men blot blive ved med at øve dig.

3. Tag nogle træningstimer

Den bedste måde at forbedre sit spil på er at tage nogle timer med en træner. Dette vil forhindre dig i at indsamle dårlige vaner uden at rette op på dem.

4. Opvarmning

Altid sørg for at varme op og slap af efter træning og kampe. Dette indebærer en del udstrækning af dine arme og ben, og lidt løs jogging. Gør det samme efter kampen, og slut af med de samme ud stræk.

5. Forbliv forfrisket & hydreret

Husk at drikke rigeligt med vandt under en kamp eller træning, især under varmt vejr, og du kan endda tage lidt lette snacks. Du vil eks. se professionelle spillere drikke og spise bananer under kampe.

6. Ram tennisbolden

Målet er at ramme bolden i taljenhøjde. Det er nemmere at ramme bolden, efter at den er hoppet og er på vej ned.

7. Forbedre din hastighed

Tennis spillere skal kunne reagere på en modstanderens skud ved at flytte rundt hurtigt. Så det kræver seriøst fodarbejde, fokus og reflekser.

8. Det korrekte greb

Der er forskellige typer greb til forskellige skud. Du kan enten tage lektioner eller tale med en erfaren spiller for at få råd og vejledning. Dårlige vaner fra start er sværere at komme af med og det vil man fortryde senere.

9. Forbedre din kondition

Det er ligegyldigt hvor hurtigt du er omkring banen, hvis du halter efter kun få spil. Så sørg for at holde dig i form og få trænet ordentligt.

10. Tag et skridt ad gangen

At blive vred eller frustreret hjælper dig ikke med at spille bedre, da det ofte kan føre til, at man bliver så vred og derved fejler helt. – dette kaldes at “tilte”, og det er et almindeligt begreb, der er kendt i mange sportsgrene, hvor følelser tilsidesætter en kølig, rolig og samlet tilgang.

Så tag ét skridt ad gangen.

Tags: No tags