Husk at gå i bad efter træning!

Uanset hvilken sportsgren, du dyrker, er det rigtig vigtigt, at du går i bad efter træning eller kamp. Uanset, om du har svedt meget eller knapt har fået pulsen op, bør du altid tage et bad efter din træning. Faktisk kan det have mange konsekvenser, hvis man fravælger badet, og det vil vi komme nærmere ind på herunder – så læs med her, hvis du vil vide, hvilke fordele og ulemper der er forbundet med et bad efter træning.

Der er affaldsstoffer i dit sved

Vi har sikkert alle sammen prøvet at tage afsted til en træning, som ikke gav det udbytte, vi gerne ville have haft. Det kan være, at man mærkede til en gammel skade, som gjorde, at man ikke kunne give sig 100 % i træningen, og derfor ikke har fået pulsen op eller fået sved på panden. Men faktisk forholder det sig sådan, at man godt kan have svedt, selvom det ikke viser sig på huden eller lugter i træningstøjet.

Men det viser sig faktisk, at sved indeholder en lang række af affaldsstoffer, som kroppen skal af med. Det er derfor utrolig vigtigt, at man går i bad og vasker sig efter træning, for at få huden vasket rent for sved og dermed undgå, at affaldsstofferne trænger ind i huden. Når du går i bad efter træning er det vigtigt, at du får vasket både dit hår og din krop – husk at bruge shampoo og body sæbe, når du går i bad, i stedet for at tage den nemme vej og sætte håret op for at undgå at vaske det. Der kommer nemlig også mange affaldsstoffer ud gennem hovedbunden, og derfor bør du altid vaske hår efter træning for at sikre dig, at de ikke sætter sig fast i håret.

Undgå uren og irriteret hud med et bad efter træning

Hvis du fravælger badet efter træning, risikerer du, at affaldsstofferne, som din krop netop er kommet af med, trænger ind i huden igen. Hvis du ikke går i bad, men i stedet for tager creme, makeup eller lignende på uden at vaske og rense din hud, kan produkterne sætte sig i porerne, hvilket resulterer i sorte hudorme og røde knopper, fordi din hud bliver irriteret. Dette kan du dog undgå, hvis du sørger for at vaske dit hår, din krop og dit ansigt grundigt efter træning. Det er især vigtigt, at du renser dit ansigt, før du tager creme eller makeup på for at undgå uren hud i ansigtet.

Hvis du vil passe ekstra godt på dit hår og din hud kan du vælge en shampoo fra Scandinavian Bodylabs med naturlige ingredienser, som passer på dit hår og ikke udsætter det for en masse parfume og andre skadelige stoffer, som vi desværre ofte ser i mange shampooer.

Det er en rigtig god idé at tage rent tøj på efter din træning. Mange har tendens til at tage det samme tøj på, som de havde på før træning eller endda bare at skifte fra træningstøj til hverdagstøj. Men dette gør desværre bare din hud endnu mere irriteret, fordi din hud ikke kan komme af med den sved, der kommer i efterforbrændingen.

Tags: No tags